Mi az ureaplasma?

Mi az ureaplasma?

Az ureaplasma olyan baktérium, amelyet általában megtalálnak az emberek húgyúti vagy nemi traktusában. Parazita, ami azt jelenti, hogy a túléléshez olyan gazdaszervezetre, például emberre vagy állatra van szüksége.

Ureaplasma baktériumok a test baktériumpopulációjának részét képezik, és a legtöbb esetben egyensúlyban élnek, anélkül, hogy problémát okoznának. Időnként azonban növekedhetnek a népességben, fertőzést és egészségügyi problémákat okozva.

Ureaplasma a baktériumok osztályához tartozik, amelyet Mycoplasma néven ismertek. A Mycoplasma fajok a legkisebb ismert organizmusok, amelyek másolatot készíthetnek a szaporodáshoz. A

Ureaplasmának nincs sejtfala, ami egyedivé teszi a baktériumok körében. A sejtfal hiánya rezisztenssé teszi néhány általános antibiotikumot, beleértve a penicillint is. Ugyanakkor másokkal kezelhető.

A legtöbb embernek testében van Ureaplasma, és soha nem tudják. Az ureaplasma azonban összekapcsolódott a férfiak és a nők reproduktív rendszereit érintő betegségekkel és állapotokkal. Megfertőzheti az újszülötteket is, ha az anya terhesség alatt átadja a baktériumokat a csecsemőnek.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan terjed az Ureaplasma, az általa okozott tünetek, és milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre.

Ureaplasma átadható a szexuális kapcsolat során. Az egyik tanulmány megállapította, hogy az ureaplasmával végzett hüvelyi fertőzések magasabbak voltak a nők körében, akiknek több szexuális partnere volt.

Ezeket a baktériumokat magzatnak vagy újszülöttnek is átadhatják, ha az anya a terhesség alatt ubreaplasma fertőzéssel rendelkezik. Egy másik tanulmány szerint

Ureaplasma olyan nőkben is megtalálható, akik még soha nem voltak szexuálisan aktívak.

Mint ilyen, bizonyos esetekben nem ismert az ureaplasma jelenlétének oka.

tünetek

ureaplasma nem okoz tüneteket, ha más baktériumokkal egyensúlyban él. Az egészséges immunrendszer általában ellenőrzés alatt tarthatja a baktériumokat, megakadályozva őket a fertőzés okozásában.

Ha az ureaplasma populáció növekszik, bizonyos egészségügyi problémák alakulhatnak ki és tüneteket okozhatnak.

A következő tünetek lehetséges az Ureaplasma fertőzés jelei, és azokat orvosnak kell ellenőriznie.

Az embereknek meg kell jegyezniük, hogy az ureaplasma nem az egyetlen oka ezeknek a kérdéseknek.

Nehéz a terhességgel

Ureaplasma baktériumokat találtak mind a meddőséggel küzdő férfiakban és nőkben. A meddőséget úgy definiálják, hogy 12 hónapig megpróbálják elképzelni sikertelenül.

A baktériumok befolyásolhatják a sperma számát és a férfiak mozgásának képességét. A nőkben ez olyan fertőzést okozhat, amely megnehezíti a terhességet.

Egy tanulmány w loss összetétele megy megállapította, hogy egy Ureaplasma Ureylyticum néven ismert ureaplasma gyakrabban látható a megmagyarázhatatlan meddőséggel rendelkező nőkben. Ennek eredményeként a szerzők azt sugallják, hogy a megmagyarázhatatlan meddőséggel rendelkező nőket meg kell vizsgálni a baktériumok szempontjából.

A nemi traktus fertőzés a férfi meddőség összes esetének akár 15 % -át is okozhatja, de ezek nem mindegyike az ureaplasma miatt. Sokan a szexuális úton terjedő fertőzések, például a chlamydia és a gonorrhoea eredményei.

A kutatás áttekintése azt találta, hogy az U. Urealyticum a férfiaknál nagyobb meddőség kockázatával jár. Egy másik típus, az Ureaplasma parvum nem volt kapcsolódva a férfi meddőséghez.

A nemi területek fájdalom, kisülés és viszketés

Ureaplasma fertőzés bizonyos állapotokat okozhat, amelyek fájdalmat és kellemetlenséget okozhatnak a nemi területen. Ide tartoznak:

  • : a húgycső vagy cső gyulladását, amely a testből vizelettel hordozza. A húgycsőfájdalmat vagy égést okozhat vizelés közben, viszkethet a húgycső körül, és szokatlan vagy rossz illatú kisülést okozhat.
  • Bakteriális vaginosis (BV): fertőzés a hüvelyben. A BV rossz illatot vagy szokatlan hüvelyi kisülést okozhat, viszkethet a hüvelyben és annak környékén, és a vizelés során éghet.

Medencei vagy hasi fájdalom

Ureaplasma számos különféle egészségügyi problémához kapcsolódott, amelyek fájdalmat okozhatnak a medence, a hasi vagy az ágyék területén. Ide tartoznak:

  • Prostatitis: a prosztata mirigy gyulladásának. A prosztatitis fájdalmat okozhat a vizelés, a felhős vagy véres vizelet, a vizelési nehézség, a nemi területek fájdalma és sürgős vizelési igény miatt.
  • Endometritisz: A méh bélésének gyulladása. Ez medencefájdalmat, rendellenes hüvelyi vérzést vagy kisülést és lázot okozhat. Az endometritist különböző baktériumok okozhatják, de az ureaplasma fertőzés a múltban kapcsolódik.
  • Vesekő: Az ureaplasma szerepet játszhat a vesekő kialakulásában néhány emberben. A vesekő súlyos fájdalmat okozhat a medencei területen, a hát alsó részén, a hasban, a lázban, a vizeletű és a felhős, véres vagy rossz illatú vizeletben.

Ureaplasma terhes nőkben és újszülötteknél

korai csecsemők, különösen azok, amelyek súlya 1000 gramm (kb. 2,2 font), vagy annál kevesebb, hajlamosabbak az ureaplasma fertőzésre.

Újszülöttek alakulhatnak ki:

  • meningitis és agyi sérülés
  • Tüdőkárosodás és légzési problémák

Szintén is, A magzat születés előtt fertőzhet az ureaplasmával, ami a következőkhöz vezethet:

  • A membránok korai törése
  • Vetéli
  • Korai születés
  • HARTBIRTH

A terhes nőket karbamidfertőzések miatt kezelhetik, ami jelentősen csökkenti ezen szövődmények esélyét.

Hogyan diagnosztizálják az ureaplasma?

A laboratóriumban tesztelt biopsziát vagy tamponot használnak az ureaplasma diagnosztizálására. A biopsziát vagy a tamponot a hüvelyből, a méhbélésből, a húgycsőből vagy a vizeletmintából lehet venni.

Kisméretének köszönhetően a karbammát szinte lehetetlen látni mikroszkóp alatt. Az ureaplasma azonosításához speciális laboratóriumi teszteket és berendezéseket igényel.

antibiotikum -kezelésre van szükség az ureaplasma fertőzéseihez. Csak bizonyos antibiotikumok hatékonyak ezekkel a baktériumokkal szemben.

A választott antibiotikum az egészségügyi problémától függ, és kivel kezelik. Bizonyos antibiotikumok nem biztonságosak a terhes nők vagy az újszülöttek számára.

Az ureaplasma által okozott húgyúti vagy nemi fertőzések azitromicinnel vagy doxi -ciklinnel kezelhetők.

Ha a baktériumok nem reagálnak ezekre a gyógyszerekre, akkor eritromicin vagy fluorokinolonok is használhatók.

Az ureaplasma által okozott tüdőproblémákkal rendelkező újszülöttek eritromicinnel kezelhetők.

A terhes nőket, akiknek a membránok idő előtti törése van, makrolid antibiotikumokkal kezelhetők. Ide tartoznak a klaritromicin, azitromicin és eritromicin.

Antibiotikummal történő kezelés csökkentheti az újszülött upaplasma fertőzés kockázatát.

Hogyan lehet megakadályozni az ureplasmát?

Csak a szexuális érintkezéstől való tartózkodás akadályozhatja meg az ureaplasma átterjedését. De néhány embernek szexuális kolonizációja lehet. A

Ureaplasma opportunista baktériumnak tekinthető, ami azt jelenti, hogy az egészséges emberekben és az egyes betegségekben szenvedőkben is megtalálható.

Az opportunista baktériumok képesek lehetnek betegekké tenni, ha egy betegség, stressz vagy más lehetőség gyengíti az immunrendszert, és lehetővé teszi, hogy megsokszorozza és tovább támadjon a testbe.

Az orvosi állapotok kezelése és az orvos rendszeres ellenőrzése segíthet megakadályozni, hogy ezek a lehetőségek bekövetkezzenek.

Outlook

Az Ureaplasma fertőzés kilátásai attól függnek, hogy milyen egészségügyi problémákat okoz, és az állapot súlyosságától. Szerencsére bizonyos antibiotikumok hatékonyak a baktériumok ellen, és gyakran tisztázzák a fertőzéseket, ha az utasítások szerint veszik figyelembe.

A terhes nőknek rendszeresen látniuk kell a szülésznőiket a prenatális ellenőrzések során, és meg kell vitatniuk a szokatlan tüneteket. Ez segíthet elkerülni az anya vagy a baba szövődményeit.

  • Közegészségügy
  • Húgyúti fertőzés
  • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
  • Terhesség/szülészeti

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents