Усещане за дискомфорт, когато не е център на внимание

Усещане за дискомфорт, когато не е център на внимание

Кой може да получи новите бустери?

Деца и тийнейджъри на възраст от 6 месеца до 17 години могат да получат или иРНК ваксините, или ваксината с протеинова субединица от Novavax. Възрастни на 18 и повече години могат да получат една от иРНК ваксините, Novavax или Janssen.

Хората, които са изложени на висок риск от сериозно заболяване от COVID-19 – възрастни хора, хора с трансплантация на солидни органи, рак или имунокомпрометиран статус – трябва да бъдат в крак с ваксинацията срещу COVID-19. Вашият лекар може да препоръча трета основна доза и двувалентен бустер, ако имате отслабена имунна система.

Въпреки че ваксините се препоръчват и за двата пола, по-младите мъже на възраст от 12 до 39 години са изложени на повишен риск от рядко сериозно нежелано събитие ( миокардит ), което обикновено настъпва в рамките на 7 дни след ваксинацията.

Мога ли да получа своя бустер, докато съм бременна?

CDC препоръчва на жените, които са бременни, кърмят или се опитват да забременеят, да бъдат в крак с ваксинацията срещу COVID-19, включително бустерите. Въпреки че има много доказателства, че ваксинацията срещу COVID-19 е безопасна по време на бременност и че бременността увеличава риска от сериозно заболяване с COVID-19, ваксинацията с иРНК изглежда причинява малко (един ден) увеличение на продължителността на цикъла , но няма промяна в продължителността на мензиса. Промяната в продължителността на цикъла е по-голяма сред жените, които са получили и двете дози в един цикъл и са се върнали към изходното ниво в рамките на около два месеца. Малко проучване, което оценява ефекта както на инфекцията със SARS-CoV-2, така и на иРНК ваксинацията върху функцията на яйчниците, не откри ефект.

Защо ни е позволено да смесваме ваксини за бустер ваксини?

FDA позволява на хората да получат различна марка ваксина за своя бустер, тъй като данните за безопасност показват, че е безопасно да се смесва и съпоставя.

От имунологична гледна точка, когато тялото види малко по-различен антиген, то може да реагира по-енергично. Това може да означава, че получаването на различна марка може да повиши нивото на антителата в кръвта.

Въпреки това, смесването на ваксини може също да означава, че имате повече странични ефекти от бустера. CDC прегледа над 721 000 V-Safe доклада от възрастни, които са получили бустер.

Тези, които са получили Pfizer-BioNTech като основна серия и Moderna като свой бустер, са по-склонни да имат някакви системни странични ефекти (58,4% за Pfizer-Pfizer срещу 82,9% за Pfizer-Moderna).

Дали да комбинирате и комбинирате вашия бустер е лично решение, което трябва да вземете с насоките на доверен здравен специалист.

Безопасни ли са бустерните инжекции?

Консултативният комитет по имунизационните практики (ACIP) на CDC прегледа данните от лабораторните и човешките изпитвания и не откри сигнали за загриженост за безопасността на бустерните инжекции.

Изпитванията обаче бяха малки и се събират допълнителни данни за безопасност, докато бустерите се дават на хора по целия свят.

Какви са рисковете от получаване на бустер ваксини?

Рисковете са подобни на тези след втората доза от първичната серия – болка и подуване на мястото на инжектиране и системни странични ефекти като треска, мускулни болки, главоболие и умора. Миокардитът остава проблем за юношите от мъжки пол и младите възрастни след mRNA бустери, но все още не са налични актуализирани данни за честотата на това нежелано събитие след новия двувалентен бустер.

Какво означава „напълно ваксиниран“ днес?

Напълно ваксиниран означава, че сте получили първичната серия И двувалентния (или „актуализиран“) бустер. Въпреки това CDC вече не прави разлика между ваксинирани и неваксинирани лица, когато прави препоръки за карантина и изолация .

Колко ваксини срещу COVID-19 са ми необходими, когато заминавам в чужбина?

Много страни премахнаха ограниченията си за пътуване и вече не изискват документи за COVID-19 или карантина. Важно е обаче да проверите специфичните за вашата държава дестинации , тъй като изискванията могат да се променят. Дори и да не се нуждаете от ваксинация срещу COVID, може да ви бъдат препоръчани други ваксини за пътуване.

Хистрионното личностно разстройство (HPD) е състояние на психичното здраве, което може да повлияе на различни области от живота на човека. За щастие е възможно да се лекува това разстройство на личността и да се научите как да управлявате симптомите по начин, който позволява на човек да изпита по-добро качество на живот.

Ключови изводи:

  • Хистрионното разстройство на личността се корени в генетиката, детската травма и наученото поведение от детството на човека.
  • Човек с хистрионно разстройство на личността е вероятно да се ангажира с поведение, търсещо внимание, да страда от ниско самочувствие и да показва прекалено преувеличени емоции.
  • Целта на лечението на хистрионното разстройство на личността е да помогне на човек да подобри самочувствието си, като същевременно го научи на здрави умения за справяне и начини за управление на стреса и емоциите.

Какво е хистрионно разстройство на личността?

Хистрионното разстройство на личността (HPD) се характеризира с поведенчески модели, които включват преувеличено изразяване на емоции и поведение, търсещо внимание. Също така е обичайно за тези, които имат HPD, да се обличат секси и да показват поведение, което е съблазнително и флиртуващо. Те често използват физически характеристики, за да привлекат повече внимание от другите. Други качества на тези с HPD включват:

  • Да бъдеш прекалено енергичен и оживен
  • Липса на импулсен контрол
  • Използване на манипулативно поведение
  • Излъчвайки очарователна природа
  • Използване на силно импресионистична реч с малко детайли
  • Да бъдеш лесно убедителен
  • Вярвайки, че взаимоотношенията са по-лични, отколкото са
  • Усещане за дискомфорт, когато не е център на внимание

Тези, които имат HPD, могат да станат изключително разстроени, когато изпитат сърдечна болка или края на романтична връзка. Може да се чувстват така, сякаш светът е към края си. Те също могат да се борят със самочувствието си и постоянното безпокойство какво мислят другите за тях.

Причини за HPD

Психолозите и изследователите не са посочили една единствена причина за HPD. Вместо това, това, което те откриха, е, че генетиката, травмата в детството и поведението, научено през детството, често допринасят за диагнозата HPD.

Тъй като това разстройство е категоризирано като разстройство на личността, лечението му не е толкова просто, колкото елиминирането на разстройство на настроението или тревожност. При тревожност или разстройства на настроението е възможно да изпитате живот без разстройството след успешно лечение. Въпреки това, при разстройство на личността, лечението е по-фокусирано върху това човек да се научи да управлява симптомите си и да продължи с терапията през целия си живот, ако е необходимо.

Разстройствата на личността не са склонни да изчезват, но това не означава, че лечението не е ефективно. Целта е да се управляват симптомите и да се определят причините, поради които човек може да се е научил да се държи по този начин, а не да се облекчи разстройството, тъй като то е дълбоко вкоренено в начина на съществуване на човека. Чрез лечението човек може да се научи как да живее живота си, без да позволява разстройството на личността му да го повлияе негативно.

Как да лекуваме HPD

Терапията е най-добрият метод за лечение на HPD. Това включва разговорна терапия, докато се изграждат добри отношения с терапевта, на когото човек може да се довери и да се чувства в безопасност. Някои ефективни методи на терапия, за които е установено, че помагат при ефективното управление на HPD, включват:

  • Когнитивно-поведенческа терапия (CBT)
  • Психодинамична терапия
  • Междуличностна терапия (IPT)

Терапията е най-ефективна, когато е ангажирана като активен участник. Въпреки това, човекът трябва да е готов да свърши работата, необходима за излекуване от миналото и да се научи да управлява симптомите си.

Когнитивна поведенческа терапия

Когнитивно-поведенческата терапия (CBT) помага да се идентифицират негативните мисловни модели и да се преформулират, за да бъдат по-положителни и реалистични, вместо да се коренят в несигурност или травма. Тази форма на лечение е много успешна в подпомагането на хората с разстройства на личността да управляват своите симптоми. Този терапевтичен метод включва поставяне на цели и е структуриран; фокусиране върху вкореняването в настоящето. Следователно, част от лечението може да се състои от домашни задачи между сесиите.

Психодинамична терапия

Психодинамичната терапия включва задълбочаване в миналото на човек и идентифициране как преживяванията от миналото имат дълбоко въздействие върху настоящето. Помага на човек да определи как поведението му се корени в минали преживявания от детството и как личността му се е формирала благодарение на тези преживявания. Тази форма на терапия обикновено не включва домашна работа. Това е особено полезна форма на лечение на разстройства на личността, вкоренени в детски преживявания и събития.

Междуличностна терапия

Междуличностната терапия (IPT) се фокусира върху настоящите взаимоотношения на човека и как той взаимодейства с другите. Този метод може да помогне на човек да се обучи по начини, които да помогнат за подобряване на неговите симптоми, като се концентрира върху това как факторите от техните взаимоотношения могат да им повлияят и като им помогне да подобрят междуличностните си умения, с акцент върху здравословните комуникационни умения.

Независимо от използвания терапевтичен метод, важно е терапевтът да ви подкрепя. Терапевтите трябва да подкрепят своите клиенти в подобряването на тяхното самочувствие, така че да не използват вниманието от другите като форма на валидиране. Те също така ще им помогнат да ги научат на здравословни умения за справяне и техники за емоционално управление и управление на стреса. Когато терапевтът може да изслуша човек с HPD и да го накара да се почувства чут, като му даде цялото си внимание, това може да помогне за облекчаване на безпокойството, което изпитва в резултат на търсене на вниманието на другите

По време на терапия е добре терапевтът да насърчава човек с HPD да изразява емоциите си, дори ако те идват под формата на изблици. Терапевтът също така ще предложи увереност и надежда за подобряване и функциониране по-добре в живота и обществото. Като ги учат на умения за справяне и начини за управление на емоциите и стреса си, те подготвят клиента с инструментите, от които се нуждаят, за да управляват симптомите успешно в дългосрочен план. Ако човек с HPD може да научи тези умения и да ги приложи в живота си като средство за самопомощ, няма да има нужда да продължи терапията на дългосрочна основа до края на живота си. Възможно е обаче да има трудни моменти в живота им, когато може да искат да преразгледат терапията за допълнителна подкрепа, за да се справят.

Не се препоръчва някой с HPD да участва в групова терапия или терапия за двойки, за да лекува симптомите си, тъй като тяхното поведение, търсещо внимание, може да го накара да се опита да поеме сесията.За повече информация посетете https://active-keto-gummies-official.top/bg/%d0%b2%d0%bb%d0%b8%d1%8f%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%bd%d1%8f-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%85%d1%83-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d1%83%d0%b1%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%b5/ .

Contents