Мазнините в масло масло съдържат повече от просто наситени мазнини.

Мазнините в масло масло съдържат повече от просто наситени мазнини.

Power Naps може да бъде спасител на живота за лишени от сън родители, студенти и всеки друг, който трябва да зарежда.

Как се справяте като родител, когато сте просто изтощени? Споделете мислите си с нас в секцията за коментари на QuickAndDirtytips.com/mighty-Mommy, публикувайте идеите си на страницата на Mighty Mommy Facebook или ми изпратете имейл на mommy@quickanddirtytips.com.

Също така посетете моето семейство- Приятелски табла на pinterest.com/mightymommyqdt.

страници

«Първо‹ Предишно12 Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Cheryl Butler Project Parenthood

Cheryl L. Butler беше домакин на могъщия подкаст на мама в продължение на девет години от 2012 до 2021 г. Тя е майка на осем деца. Нейният опит с безплодие, осиновяване, седем бременности и отглеждане на деца с забавяне на развитието й помогнаха да стане ресурс за радостите и предизвикателствата на родителството. Можете да се свържете с нея по имейл.

Следвайте Facebook LinkedIn Pinterest Абонирайте се за Project Parenthood Podcast Spotify Google Stitcher

Butter се завръща като здравословна мазнина. Но твърденията за ползите от маслото са истински? Как маслото се вписва в здравословна диета?

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Div за хранене на 15 август 2018 г. 4-минутна readepisode #490 Играйте пауза слушане ли е масло здравословна мазнина? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Йохана пише: Наскоро бях изненадан да чуя, че диетолог насърчава хората да използват масло, наричайки го здравословна мазнина. Винаги съм избягвал масло заради наситените мазнини. И все пак, бързото онлайн търсене показва множество статии, казвайки, че маслото се завръща като здравословна мазнина. Може ли това да е вярно?

Вярно е, че маслото съдържа наситени мазнини. Вярно е също, че репутацията на наситените мазнини като запушване на артерията е претърпяла известна рехабилитация през последните години. Диетите с високо съдържание на наситени мазнини могат да повишат нивата на холестерола ви. Но както изследвах в няколко предишни подкасти, връзките между наситени мазнини, холестерол и сърдечни заболявания са много по -сложни, отколкото някога сме мислили. Всъщност, наличието на наситени мазнини в диетата ви всъщност може да бъде полезно за сърцето и други органи.

Купете сега

като сътрудник на Amazon и филиал на Bookshop.org, QDT печели от квалифицирани покупки .

Мазнините в масло

Маслото съдържа повече от просто наситени мазнини. Хората често са изненадани, когато научават, че около една трета от мазнините в маслото всъщност е мононенаситена-същият вид здравословна мазнина, които са в зехтин и авокадо. Същият или подобен е вярно за повечето животински храни, между другото. Въпреки че сме склонни да мислим за месо, яйца и млечни продукти, които съдържат предимно или само наситени мазнини, това не е така. До половината от мазнините в говеждо месо е монозаситено. Две трети от мазнините в яйцето са ненаситени. По ирония на съдбата, единствените храни, които мога да си помисля, съдържат почти всички наситени мазнини, са растителни на растителна основа: кокосово и палмово масло. Това е добър източник на витамин А – който около 40% от американците не получават достатъчно. Той също така съдържа скромни количества витамини D и E – въпреки че ще получите повече от двете хранителни вещества от зехтина. Но маслото разполага и с няколко хранителни вещества, които не са особено широко разпространени в доставките на храна, включително CLA, MCT, витамин К2, холин и бутират.

конюгирана линолова киселина (CLA) е мастна киселина, която се намира предимно в червено месо и пеперуда; Триглицеридите със средна верига (MCT) се намират в маслото и други млечни продукти с пълномаслени мазнини, но също така и кокосово и палмово масло. Въпреки че ще видите много за ползите за здравето на CLA и MCTS онлайн, изследването в подкрепа на тези твърдения е доста по -малко по -малко.

Вижте също: Какви са MCT и може ли пълномасленото мляко да ви държи тънки?

Маслото също е един от сравнително малкото диетични източници за витамин К2, хранително вещество, което е важно за силните кости. Въпреки че, ако е K2, след това, има по -добри източници, като Natto (ферментирала подготовка на соя, често срещана в Япония) и други ферментирали храни.

холинът е основно хранително вещество, което има много важни функции в Тялото, включително синтезиране на невротрансмитери и защита на невроните. Средният прием на това хранително вещество е само около половината от това, което се счита за адекватно. Въпреки че маслото съдържа малки количества холин, цели яйца, месо, риба и кръстоцветни зеленчуци са много по-добри източници.

и накрая, бутиратът е мастна киселина с къса верига, която има противовъзпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни и анти-възпалителни киселини -Канс ефекти, особено в червата. Butyrate се произвежда на място в червата от чревните ви бактерии, както говорих в последния си епизод по постбиотици. И така, един от начините да получите повече бутират в червата си е да ядете повече фибри, което насърчава здравето на тези бактерии. Друг начин е да ядете храни, които съдържат бутират, включително масло.

Въпреки че маслото не е точно мощност на хранителни вещества, това очевидно не е просто празни калории. Но това е достатъчно, за да оправдае ребрандирането на маслото като здравословна мазнина?

страници

12next ›Последно»

за автора

monica reinagel, ms, ld/n, cns

Monica Reinagel е сертифициран лиценз, автор на борда и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Маркетолозите насърчават Моринга като най -питателната храна на земята. Но фактите подкрепят ли твърденията? Хранителната дива разглежда по-отблизо.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 4 февруари 2015 г. 4-минутен readepisode #319 Играйте пауза Слушайте истината за Moringa В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Още една година, още една суперхрана. Досега тази година изглежда „годината на Моринга“.

поне това е слухът, че маркетолозите на Moringa се опитват да започнат! Какво прави Моринга толкова специален? Според промоутърите, той е „напълнен с конфитюр с повече хранителни вещества, отколкото всяка друга храна в света“. Това е доста голямо твърдение.

Знаеш ме, не мога да устоя да разгледам по -отблизо.

Какво е Moringa?

moringa oleifera е дърво, родом от Африка и се култивира в други тропически местности. Името му означава „Drumstick“. Почти всички части на растението са годни за консумация, включително корените, семената и цветята, но (както при много растения) листата са най -хранителната част. & Gt;

moringa могат да бъдат ценен източник на храненето както за хората, така и за добитъка в райони, предразположени към глада. Естествените му антисептични качества могат да помогнат за намаляване на риска от болести, пренасяни с вода, в райони без съвременна санитария. Като традиционна лечебна билка, тя се използва и за лечение на голямо разнообразие от заболявания.

Но, както при много традиционни билкови лечения, няма много изследвания на неговата ефективност или дали е така По -ефективно от другите налични лечения за тези състояния.

Вижте също: Работят ли билковите добавки?

Но истинската стойност на Моринга за развиващите се страни може да бъде като износ. По ирония на съдбата фермерите в бедните страни мащабират производството, за да задоволят нарастващото търсене, тъй като Моринга е насочена към добре подхранваните Westeners като хранителна добавка.

Моринга

ли е най-питателното растение на планетата?

yourpillstore.com/bg/

страници

12next ›Последно»

за автора

monica reinagel, ms, ld/n, cns

Monica Reinagel е сертифициран лиценз, автор на борда и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Скорошно проучване показва, че жените лекари могат да постигнат по-добри резултати от пациента от мъжките лекари.

от Sanaz Majd, MD House Call Doctor 5 януари 2017 г. 4-минутен Readepisode #230 Играйте пауза слушане са жени По -добри лекари от мъжете? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

На първо място, проучването беше направено в стационарната обстановка, а не в амбулаторните клиники. Изследователите са изучили приблизително 1,5 милиона хоспитализирани пациенти с Medicare от 2011 до 2014 г., за които са били обгрижвани от общи лекари по вътрешна медицина, както мъжки, така и жени лекари.

След това измерват два резултата, които авторите на изследването считат като Размисли на успеха:

1. 30 -дневна смъртност : Те разгледаха колко от тези хоспитализирани пациенти са починали в рамките на 30 дни.

2. 30 -дневна реадмисия : Те разгледаха колко от пациентите трябва да бъдат повторно приемани, след като са били освободени от болницата, което предполага, че може да са били изписани твърде рано или може би без подходящи инструкции или грижи за проследяване. < /p>

Пациентите, които се грижат от женските болнични хора, имат малък, но все пак статистически значително по -нисък процент на двете мерки в сравнение с мъжките лекари. Всъщност, според проучването, 32 000 повече живота годишно биха могли да бъдат спасени, ако се грижите за жените по същия начин.

Със сигурност, „властта“ на изследването, термин, който е термин, който е термин, който е термин, който е Отразява броя на субектите, в този случай 1,5 милиона посещения в болница прави това проучване много интересно. Сравнете това с казуси, които включват само шепа (или по -малко) от записани пациенти, а тези видове изследвания имат това, което наричаме „ниска мощност“, и се считат за по -слаби доказателства.

но като подобни Всички проучвания, има и няколко недостатъка, които трябва да се отбележи, когато интерпретирате резултатите, когато става въпрос за вашата лична медицинска помощ:

1. Проучването отразява само стационарната настройка, а не амбулаторните клиники. Следователно, не е лесно да екстраполирате информация като тази на вашия лекар за първична помощ.

2. Той изключва специализираните грижи. Той разгледа само общото представяне на интернистите.

3. Той изключва пациенти на по -малко от 65 -годишна възраст.

4. В медицината данните трябва да бъдат потвърждавани и повтарящи се многократно преди добро приемане.

Но ето какво предполага: жените със сигурност не са по-малко компетентни от мъжете, в случай че сте имали съмнения.

За съжаление обаче, жените лекари се плащат средно с 20K по -малко от техните колеги от мъжки пол и е по -малко вероятно да получават промоции в областта на медицинската област. Според авторите на това проучване хвърлянето в нашето проучване за по -добри резултати и тези различия в заплатата и промоцията стават особено несъответстващи. С нарастващите разходи за здравеопазване разходите за спестяване на 32 000 повече животи годишно не могат дори да се сравняват със приключването на разликата в заплатите между мъжките и женските лекари. Следователно, наемането на повече жени лекари си струва да спестява разходите.

В моята собствена практика като лекар, практикувам ли лекарства, близки до насоките на лекарите? Практикувам ли превантивна медицина? И вярвам ли в значението на психосоциалните аспекти на медицината? Ако следвате моите статии или подкасти и/или ако позволите възможността да ме опознаете като лекар, тогава знаете отговорите на тези въпроси. Трябва да призная, че това се прави и съпругът ми. По -добър лекар ли съм от съпруга ми? Няма как – и двамата имаме нашите силни и слаби страни като лекари … и хора по този въпрос. Въпреки това, аз съм определен като компетентен и опитен и наистина трябва да бъда също толкова надежден и уважаван. Моите собствени пациенти, които ме опознават, също знаят това за мен.

В заключение, това е време, че ние не само затваряме разликата в заплащането на половете в тази страна (във всички области на кариерата), но и за да затворим и за да Накрая се откъснете от половите стереотипи, дори в медицината. Вашият лекар може да не пасва на типичния мъж, по-възрастен профил, изморен от очи от миналите поколения.

и ако прецените книга по корицата му, за съжаление може да пропуснете чудесна възможност да получите да получите Може би някои от най -големите медицински грижи.

Споделете идеите си и научете по -бързи и мръсни съвети с нас в домашните страници, Twitter и Pinterest на дома! Ако днес сте научили нещо тук или просто се наслаждавате на All-Things-Medical, можете също да слушате и да се абонирате за домашния Podcast Doctor Podcast в iTunes, Spotify, Googleplay и Stitcher.

Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание Тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

страници

«Първо‹ Предишна12 Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

за автора

sanaz majd, md

dr. Sanaz Majd е сертифициран от борда лекар по семейна медицина, завършил Медицинския колеж в Университета на Дрексел във Филаделфия. Нейните специални интереси са женското здраве и образованието на пациентите.

хранителната дива дава три хранителни стъпки, които можете да предприемете, за да не се върне ракът.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS хранителна дива 7 юни 2016 г. 4-минутен Readepisode #385 Играйте пауза слушайте 3 съвета за хранене за оцелели от рак, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Тази седмица бележи наблюдението на Националния ден на оцелелите от рака и имаме много да празнуваме. Благодарение на постоянния напредък в диагнозата и лечението, сега има повече оцелели от рак от всякога-повече от 32 милиона оцелели по целия свят. А продължителността на живота на оцелелите от рак е по -дълга, отколкото някога. Това със сигурност е причина за празника. Но в същото време оцелелите от рак също живеят с известно безпокойство, че ракът им може някой ден да се върне.

Изборът на начин на живот има голямо влияние върху риска от рак – и това е също толкова вярно за оцелелите, колкото и за тези, които никога не са имали рак.

Contents