Μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί επομένως να συμβάλει στην κόπωση

Μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί επομένως να συμβάλει στην κόπωση

Η κούραση είναι μια φυσική απάντηση στο παρατεταμένο στρες, όπως αυτό που βιώσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID. Παίρνει τεράστιο αντίκτυπο στη σωματική, ψυχολογική, σωματική και συναισθηματική ευεξία μας. Είναι ένα γενικό αίσθημα κούρασης ή έλλειψης ενέργειας. Η κόπωση μπορεί να είναι σωματική, ψυχική ή και τα δύο. Μπορεί να έχει πολλές αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών τρόπου ζωής, των ιατρικών καταστάσεων και του εργασιακού στρες.

Βασικά φαγητά:

  • Η κούραση είναι μια φυσική απάντηση στο στρες.
  • Η κούραση μπορεί να επηρεάσει τη συνολική υγεία και ευεξία μας.
  • Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσετε την κούραση και να αυξήσετε την ενέργεια.

Η κούραση διαφέρει από την υπνηλία στο ότι δεν μπορεί να ανακουφιστεί με απλή ανάπαυση ή ύπνο. Όταν η κόπωση είναι σοβαρή, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τις καθημερινές δραστηριότητες όπως η εργασία, το σχολείο και οι σχέσεις. Οι μηχανισμοί της κόπωσης δεν είναι καλά κατανοητοί ή μελετημένοι. Ωστόσο, οι φυσιολογικές διεργασίες, όπως η παροχή θρεπτικών συστατικών, ο μεταβολισμός, η διάθεση, το κίνητρο και η υπνηλία, παίζουν ρόλο στην κόπωση και τη φλεγμονή.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε την κούραση και να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας. Ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν να περιλαμβάνουν τακτική άσκηση, υγιεινή διατροφή και επαρκή ύπνο. Ορισμένες ιατρικές θεραπείες μπορεί να είναι αποτελεσματικές, όπως φαρμακευτική αγωγή ή θεραπεία. Εάν παλεύετε με την κούραση, μιλήστε με το γιατρό σας για να βρείτε τις καλύτερες επιλογές θεραπείας.

1. Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή

Ορισμένα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν ή να επιδεινώσουν την κόπωση στους ανθρώπους. Ορισμένες μελέτες αναφέρουν μια σχέση μεταξύ των προφλεγμονωδών τροφών και της κόπωσης που σχετίζεται με χρόνιες ασθένειες. Το κακό φαγητό μπορεί αρχικά να έχει υπέροχη γεύση, αλλά δεν σας κάνει να νιώθετε καλά αφού το φάτε. Όταν δεν λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας, μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα κούρασης και χαμηλής ενέργειας. Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει τις κύριες ομάδες τροφίμων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας.

Πολλά πράγματα προκαλούν κόπωση και η διατροφή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Μια θρεπτική διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κόπωσης παρέχοντας στο σώμα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να λειτουργεί σωστά. Ωστόσο, ορισμένα τρόφιμα και ποτά μπορούν επίσης να συμβάλουν στην κόπωση. Για παράδειγμα, τα ζαχαρούχα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν μια προσωρινή απότομη αύξηση της ενέργειας που ακολουθείται από σύγκρουση, ενώ η καφεΐνη μπορεί να διαταράξει τον ύπνο και να προκαλέσει κόπωση. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα τρόφιμα και τα ποτά που μπορεί να συμβάλλουν στην κούραση και να τα καταναλώνετε με μέτρο. Μερικά βασικά θρεπτικά συστατικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την καταπολέμηση της κόπωσης. Αυτά περιλαμβάνουν σίδηρο, βιταμίνη Β12 και μαγνήσιο. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου μέσω του σώματος και η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, μια κοινή αιτία κόπωσης. Η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και η ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει κόπωση.

Το μαγνήσιο παίζει ρόλο σε πολλές βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα και επίσης συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας. Μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί επομένως να συμβάλει στην κόπωση. Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι, καλό είναι να ελέγξετε τη διατροφή σας. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετά από τα βασικά θρεπτικά συστατικά που αναφέρονται παραπάνω και προσπαθήστε να περιορίσετε τα τρόφιμα και τα ποτά που μπορεί να συμβάλλουν στην κούρασή σας. Με μικρές διατροφικές προσαρμογές, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η κούρασή σας βελτιώνεται.

2. Βελτίωση του μεταβολισμού

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας βιώνει πολλές αλλαγές. Μία από τις πιο αισθητές αλλαγές είναι η μείωση του μεταβολισμού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και μείωση των επιπέδων ενέργειας. Η κόπωση είναι επίσης ένα κοινό σύμπτωμα της γήρανσης. Μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του μεταβολισμού. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ξόδεψαν περισσότερες από 6 ώρες δουλεύοντας σε μια κουραστική εργασία είχαν υψηλότερα επίπεδα γλουταμικού, το οποίο μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

3. Η καλύτερη διάθεση μπορεί να βοηθήσει

Υπάρχει πολλή συζήτηση γύρω από το θέμα της διάθεσης και της κούρασης. Κάποιοι λένε ότι η διάθεση επηρεάζει άμεσα την κόπωση, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η κούραση μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη διάθεση. Ωστόσο, η κριτική επιτροπή εξακολουθεί να είναι έξω για το ποιος από αυτούς τους παράγοντες είναι ο πιο σημαντικός.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τόσο η διάθεση όσο και η κούραση μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας. Όταν αισθανόμαστε πεσμένοι, είναι συχνά πιο δύσκολο να παρακινήσουμε τον εαυτό μας να κάνει πράγματα ή απλώς να σηκωθεί από το κρεβάτι το πρωί. Ομοίως, όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι, μπορεί να είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε ή να απολαύσουμε δραστηριότητες που συνήθως θα κάναμε.

4. Βρείτε κάποιο κίνητρο

Πιθανότατα θα ακούσετε την έκφραση «αγαπάτε αυτό που κάνετε». Το κίνητρο για να κάνει κάτι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κόπωσης, ενώ η έλλειψη κινήτρων μπορεί να αυξήσει την ψυχική και ψυχική κόπωση, ειδικά σε απαιτητικές δουλειές.

5. Ασκηθείτε περισσότερο

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη , η τακτική, χαμηλής έντασης άσκηση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειάς σας κατά 20% και να μειώσει την κούραση κατά 65%. Η έρευνα δείχνει ότι οι προ-και-αντι-φλεγμονώδεις κυτοκίνες απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια και μετά τη σωματική δραστηριότητα, η κυκλοφορία των λεμφοκυττάρων αυξάνεται και η στρατολόγηση κυττάρων. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής που προκαλεί κόπωση.

6. Σκεφτείτε την ποιότητα του ύπνου σας

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε την κούραση είναι να εφαρμόζετε καλές συνήθειες ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι προετοιμάζετε το περιβάλλον ύπνου σας έτσι ώστε να είναι έτοιμο για ξεκούραση και να δημιουργήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου. Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ πριν τον ύπνο και να ξεκινήσετε τη ρουτίνα σας περίπου μισή ώρα πριν πάτε για το βράδυ. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον πιο ξεκούραστο ύπνο:

  • Φροντίστε το υπνοδωμάτιό σας να είναι ήσυχο, με την κατάλληλη θερμοκρασία και σκοτεινό.
  • Καθιερώστε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου.
  • Αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ πριν τον ύπνο.
  • Χαλαρώστε για 30 λεπτά πριν γυρίσετε για τη νύχτα.
  • Ασκήστε μερικές τεχνικές χαλάρωσης πριν τον ύπνο.

Η κούραση είναι μια φυσιολογική απάντηση στους αυξανόμενους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή μας. Μπορεί να γίνει ένα θέμα υγείας, επειδή δεν μπορείτε απλά να ξεκουραστείτε από την κούραση όπως η υπνηλία. Ωστόσο, υπάρχουν καλά νέα. Έχουμε κάποιο έλεγχο στην ποιότητα της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της κούρασης, και υπάρχουν μερικές απλές και μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την κούραση στη ζωή σας. Μικρές αλλαγές στις συνήθειες ύπνου, στις διατροφικές επιλογές και στα επίπεδα άγχους μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα κόπωσης. Εάν έχετε κούραση και έχετε δοκιμάσει αυτές τις μικρές αλλαγές στη συνήθεια, μπορεί να θέλετε να μιλήσετε με τον γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σας ή να επισκεφτείτε έναν πιστοποιημένο διατροφολόγο.

Τα οφέλη για την υγεία του χρόνου στη φύση δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν, αλλά οι Αμερικανοί περνούν το 90% του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους. Ενώ ήταν φυσιολογική πρακτική για τους προγόνους μας να περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, οι σημερινές γενιές πρέπει να επανασυνδεθούν με τη φύση. Πώς μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο στη φύση και να ενισχύσετε τη σωματική και συναισθηματική σας ευεξία; Σκεφτείτε το Shinrin-Youku ή το μπάνιο στο δάσος.

Βασικά φαγητά:

  • Shinrin στα Ιαπωνικά σημαίνει «δάσος» και yoku σημαίνει «λουτρό». Έτσι Shinrin-yoku σημαίνει κολύμβηση στο δάσος.
  • Γνωστή και ως δασοθεραπεία, η δασική κολύμβηση ορίζεται ως η ολική βύθιση στην ατμόσφαιρα του δάσους μέσω και των πέντε αισθήσεων.
  • Μερικά πιθανά οφέλη της κολύμβησης στο δάσος περιλαμβάνουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, προστασία από καρκίνους και μειωμένα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.
  • Μπορείτε εύκολα να εντάξετε τη δασοθεραπεία στην καθημερινή σας ρουτίνα περπατώντας σε ένα δάσος ή συμμετέχοντας σε μια συνεδρία οικολογικής θεραπείας.

Όταν ακούτε για πρώτη φορά τον όρο «κολύμβηση στο δάσος», μπορεί να σκεφτείτε ότι περιλαμβάνει κάποιους φυσικούς καταρράκτες ή ίσως τη χρήση φύλλων δέντρων για μπάνιο. Ωστόσο, αυτή η πρακτική έχει διαφορετικό νόημα. Ορίζεται ως μια πλήρης βύθιση στη φύση, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις σας – μυρίζοντας τα δέντρα και τα λουλούδια, ακούγοντας τα πουλιά να τραγουδούν, δοκιμάζοντας μερικά άγρια ​​μούρα, αγγίζοντας ένα φύλλο δέντρου και νιώθοντας τον αέρα στα μαλλιά σας.

Οι πρόγονοί μας περνούσαν φυσικά χρόνο στη φύση, μαζεύοντας φρούτα και ξηρούς καρπούς, κυνηγώντας, ταξιδεύοντας ή κάνοντας διάφορες τελετές. Αργότερα, οι άνθρωποι έμαθαν να καλλιεργούν τη γη και να εκτρέφουν ζώα. Πέρασαν επίσης σημαντικό χρόνο στη φύση. Η φύση ή η οικοθεραπεία ασκούνταν εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς πολλοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο αναγνώρισαν τη σημασία της φύσης για την ανθρώπινη υγεία. Ακόμη και σήμερα, πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν το περπάτημα στο δάσος λόγω της ήσυχης ατμόσφαιρας, των όμορφων τοπίων, των ευχάριστων αρωμάτων και του φρέσκου, καθαρού αέρα.

Δασική κολύμβηση στην Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες επηρεάζονται σημαντικά από το εργασιακό στρες και τις ασθένειες, καθώς πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται περισσότερες από 80 ώρες υπερωρίας το μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το 2016. Η Ιαπωνία είναι επίσης γνωστή για το φαινόμενο που ονομάζεται karoshi, το οποίο περιγράφει τον θάνατο από υπερβολική εργασία.

Ως εκ τούτου, οι υγειονομικές αρχές έπρεπε να βρουν έναν αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης του άγχους και πρόληψης ασθενειών. Οι επιστήμονες άρχισαν να ερευνούν τα οφέλη της δασοθεραπείας πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Η δασική κολύμβηση είναι πλέον μια δημοφιλής πρακτική στην Ασία, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, όπου έχει γίνει μέρος των εθνικών προγραμμάτων υπηρεσιών υγείας και οι γιατροί τη συνταγογραφούν. Υπάρχουν επί του παρόντος πάνω από 70 καθορισμένα δάση θεραπείας στην Ιαπωνία όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάνε για θεραπεία.

Τα οφέλη της δασικής κολύμβησης

Σε μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Environmental Health and Preventive Medicine, Ιάπωνες ερευνητές περιέγραψαν μια νέα επιστήμη που ονομάζεται «Forest Medicine». Ο στόχος του Forest Medicine είναι να κάνει ένα άτομο πιο δραστήριο, χαλαρό, χαρούμενο και υγιές με την επίσκεψη στα δάση. Η Δασική Ιατρική είναι ένας συνδυασμός εναλλακτικής, περιβαλλοντικής και προληπτικής ιατρικής και μελετά τα οφέλη για την υγεία από τη χρήση της δασικής κολύμβησης.

Η μελέτη ανέδειξε 9 πιθανά οφέλη αυτής της θεραπείας:

1. Πρόληψη του καρκίνου και υποστήριξη του ανοσοποιητικού. Αυτή η πρακτική έχει συσχετιστεί με αυξημένο αριθμό και δραστηριότητα φυσικών φονικών κυττάρων, καθώς και με αύξηση ορισμένων πρωτεϊνών με αντικαρκινική δράση.

2. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παθήσεων. Επιστημονικές μελέτες διαπίστωσαν ότι το μπάνιο στο δάσος βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού παλμού.

3. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών του στρες όπως η αδρεναλίνη, η νοραδρεναλίνη και η κορτιζόλη. Αυτό σημαίνει ότι η κολύμβηση στο δάσος θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση του άγχους.

4. Μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της αδιπονεκτίνης και της θειικής δεϋδροεπιανδροστερόνης (DHEAS). Η αδιπονεκτίνη είναι μια ορμόνη που παίζει βασικό ρόλο στο μεταβολισμό και τα χαμηλότερα επίπεδα αδιπονεκτίνης έχουν συνδεθεί με την παχυσαρκία, τον διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το revitaprost-official.top .